Supertablet.nl

Het kiezen van een Tablet

Het kan soms lastig zijn de perfecte tablet te vinden, Wij hebben dde beste tablets voor je op een rijtje gezet

Samsung Galaxy Tab A7, is hij het geld waard?

Samsung Galaxy Tab A7 review:

Budgettablet met geweldig stereogeluid 

Met de Galaxy Tab A7 mikt Samsung op degenen die een betaalbare tablet willen die ook kan dienen voor het gebruik van social media, of al die conference calls met collega’s, aangezien steeds meer mensen thuis werken. 

Een Quad-speaker setup en een groot, hoge-resolutie display zijn de belangrijkste voordelen, en een meer premium look en feel.

Op papier is de Galaxy Tab A7 niet bepaald de meest spannende tablet die Samsung de afgelopen maanden heeft gelanceerd, maar hoe is de ervaring van het gebruik in de praktijk?

Galaxy Tab a7 Design

De Tab A7 zorgt niet voor verrassingen wat betreft het ontwerp. Nou ja, anders dan het feit dat het een metalen achterkant heeft, wat niet ziet op budget tablets, of budget telefoons wat dat betreft. Of het echt iets toevoegd weet ik niet, maar als je van een premium gevoel houdt op je mobiele apparaten, zal de Tab A7 je niet teleurstellen en slaagt er zeker in om over te komen als een duurder apparaat dan het eigenlijk is wanneer je het in je handen houdt.

Aan de voorkant wordt het scherm bedekt door dikke randen. De frontcamera is aan de rechterkant van de tablet ingebouwd, net als bij de Galaxy Tab S7/S7+, dus je zult hem in liggende positie moeten houden als je in het midden van het beeld wilt zijn bij het nemen van selfies of het voeren van videogesprekken.

Natuurlijk is de liggende oriëntatie handig voor videogesprekken, vooral als er meer dan twee mensen bij een gesprek betrokken zijn, maar degenen die veel selfies nemen, kunnen het frustrerend vinden. Maar aangezien selfies en foto’s maken in het algemeen niet iets is waar tablets voor bedoeld zijn, denk ik dat de plaatsing van de camera aan de voorkant voor de meeste gebruikers geen probleem zal zijn.

Galaxy Tab A7 scherm

De Galaxy Tab A7 heeft een 10.4-inch LCD scherm met een resolutie van 2000 bij 1200 pixels, de belangrijkste hoogtepunten hier zijn dat het scherm groot is, dus je hebt veel onroerend goed voor gaming en je Netflix-en-chill-sessies, en de pixeldichtheid is precies goed, dus tekst op het scherm komt vrij scherp en zonder gekartelde randen, waardoor de tablet een goede pasvorm heeft voor surfen op het internet.

Galaxy Tab a7 geluid

De tablet heeft vier luidsprekers, twee aan elke kant, en Dolby Atmos-ondersteuning voor hoogwaardig stereogeluid. De luidsprekers hebben voldoende punch, zijn luid genoeg om een middelgrote kamer te vullen en vervormen niet op het hoogste volume. De luidsprekers zijn niet zo goed als die op de telefoons van Samsung, maar ze zijn uitstekend als je de prijs van de Tab A7 in overweging neemt. Een hoofdtelefoonaansluiting is ook aanwezig. Al met al is de audio-ervaring op de Tab A7 een van de hoogtepunten en een van de redenen waarom iedereen deze tablet zou moeten aanschaffen.

Galaxy Tab a7 Prestaties

De prestaties op deze tablet zijn gemengd. Tijdens het navigeren door de gebruikersinterface is er altijd een lichte vertraging en de animaties zijn bijna nooit zo vloeiend als ze zouden moeten zijn. Zodra je echter iets relatief zwaars gaat doen, zoals scrollen in Google Chrome of Call of Duty spelen, wordt de Tab A7 een stuk beter. Met de standaard grafische instellingen draaien zowel Call of Duty als PUBG goed. Er zijn af en toe wat stotteringen, maar over het algemeen blijft de framerate op peil, zelfs als de actie hectisch wordt.

Natuurlijk kunnen de lag en stotteringen in de gebruikersinterface worden toegeschreven aan de 3GB RAM die je op deze tablet krijgt, 3GB RAM is gewoon te weinig voor moderne Android-apparaten, vooral die met schermen met een hoge resolutie. Als je echter alleen video’s wilt bekijken, wilt browsen en wat games wilt spelen, dan zijn de prestaties van de Tab A7 meer dan voldoende.

Galaxy Tab A7 software

De Galaxy Tab A7 draait standaard op Android 10 met versie 2.5 van One UI. Omdat het een budget-apparaat is, biedt het een kale software-ervaring, met bijna alle populaire One UI-functies die ontbreken. Toch heeft het een aantal handige basisfuncties, zoals de functie voor snel delen die Samsung introduceerde met One UI 2.1 en Call & text op andere apparaten, waarmee je oproepen kunt aannemen en berichten kunt lezen en versturen die je op de telefoon ontvangt via de tablet. Uiteraard moet je daarvoor wel een Galaxy-telefoon gebruiken, en moet je ook op beide apparaten inloggen op hetzelfde Samsung-account om de functie te laten werken.

De Tab A7 heeft wel alle multitasking-functies die je op alle Samsung-apparaten in elk prijssegment ziet. Je kunt twee apps tegelijk naast elkaar openen of een app in een pop-upvenster openen. Gezichtsherkenning is ook inbegrepen, wat het ontbreken van een vingerafdruksensor compenseert. Wat software-updates betreft, zal Samsung elke drie maanden beveiligingsupdates uitbrengen. Het is onduidelijk hoeveel grote Android- en One UI-updates er naar de Tab A7 zullen komen, maar je kunt in ieder geval Android 11 en One UI 3.0 ergens volgend jaar verwachten.

Galaxy Tab A7 camera’s

Aangezien we het hier over een tablet hebben, heb ik het cameragedeelte voor het laatst gelaten. Ik zal het kort houden: de camera’s op de Tab A7 zijn zo basic als het maar kan vanwege het lage prijskaartje. Zowel de 8MP achtercamera als de 5MP frontcamera maken redelijk goede foto’s en video’s, en de kwaliteit van de videogesprekken is ook net goed genoeg om niet te klagen. De camera-app heeft ook minimale functionaliteit – er is een basis Pro-modus, samen met hyperlapse, Live Focus (bokeh), en panorama modi. De resolutie van video-opnames gaat tot Full HD met 30 frames per seconde op beide camera’s.

Galaxy Tab A7 batterijduur

De 7.040 mAh batterijcapaciteit van de Tab A7 is vergelijkbaar met veel van Samsung’s andere mid-range tablets, waaronder de Galaxy Tab S5e en de Galaxy Tab S6 Lite. Met een mix van YouTube, Netflix, wat gamen en browsen gaat de batterij zo’n 10-12 uur mee voordat je naar de oplader moet grijpen, afhankelijk van hoe helder het scherm is. Dat is behoorlijk goed voor een tablet met een 10,4-inch scherm, en de levensduur van de batterij is gemakkelijk een van zijn sterke punten naast de uitstekende luidsprekers.

De Tab A7 ondersteunt snelladen met 15 W, maar in de doos wordt een standaardlader meegeleverd. En als je hem snel wilt opladen, moet je de officiële 15W snellader van Samsung gebruiken. 

Galaxy Tab A7 oordeel

Als je op zoek bent naar een tablet om video’s te bekijken, te gamen en te browsen en je wilt iets goedkoops, dan is de Tab A7 de perfecte keuze. Het scherm is middelmatig, de prestaties tijdens het bladeren door de gebruikersinterface zijn gebrekkig (voornamelijk vanwege het lage RAM-geheugen) en de software-ervaring is eenvoudig. Maar het scherm is groot en je krijgt uitstekend geluid via de vier luidsprekers, de prestaties tijdens het gamen of browsen zijn prima, en de batterij gaat lang mee, wat alles is wat je nodig hebt in een tablet die bedoeld is voor contentconsumptie met een budget.